Sandvikens AIK förlorade mot Rasbo

Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo

Hemmalaget Sandvikens AIK låg under med 3-4 mot serieledande Rasbo inför tredje perioden. Men sista 20 minuterna gick Rasbo i från till en klar seger. Till slut blev det hela 4-9 (2-1, 1-3, 1-5) i matchen i division 1 västra Svealand herr.

– En match med många faser, vi gör 2 riktigt bra perioder idag. En bra kamp med många närkamper. Tyvärr tappar vi det i sista perioden, mycket anspänning med anledning av tabelläget där vi tillåter Rasbo göra mål på spelvändningar. Vi gratulerar Rasbo till kvalet och vi är klara för division 1 nästa år vilket har varit målet för säsongen. Otroligt skönt och jag är så glad för killarna skull, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström.

Första perioden var jämn. Rasbo inledde bäst och tog ledningen genom Joakim Alvinder efter 8.02, men Sandvikens AIK kvitterade genom Gustav Bellman. Och Sandvikens AIK hann också ta ledningen, genom Mathias Enholm. I andra perioden var det i stället Rasbo som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Rasbo tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.12 genom Viktor Johansson, och gick upp till 3-7 innan Sandvikens AIK svarade.

4-9 blev det till slut för Rasbo.

Rasbos Rasmus Grönvik stod för fem poäng, varav tre mål och Joakim Alvinder gjorde tre mål och ett assist.

Sandvikens AIK slutar på åttonde plats i serien. Så sent som den 24 februari låg Rasbo på sjätte plats i tabellen.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0