Surahammars IBF vann mot IBF Norrköping
Montage
Matchrapport

Surahammar segrare hemma mot IBF Norrköping

ANNONS

Surahammar vann hemma mot IBF Norrköping i division 1 Mellersta herr. Matchen på lördagen slutade 9-5 (2-0, 3-1, 4-4).

– Förstaperioden startar Norrköping med att sätta väldigt tempo och hög press som vi klarar av bra, vi släpper inte till något i första. Sen är vi inte lika noggranna i andra perioden och släpper till lite mer men vi gör det ändå bra och äger matchen rakt igenom. Skönt att vi har fler femmor som kan prestera. Idag när det inte vill studsa rätt för första femman så lossnar det rejält för andra. "Gamla rävarna" Salle 5 poäng och Macke 6 poäng var i "gammalt" slag, och med Marcus vid deras sida som gör 3 mål så var som hetast idag. Bra match från hela laget, tyckte Surahammars huvudtränare Richard Schlugi, efter matchen.

I början av matchen var Surahammar starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Marcus Jonsson och Marcus Kaipainen. Surahammar var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

Surahammar startade tredje perioden vassast. Laget gick från 5-3 till 8-3. Men IBF Norrköping svarade och gjorde 8-4.

Därefter var det dock Surahammar som avgjorde. Laget gjorde 9-4 med fem minuter kvar att spela genom Alexander Schlugi på pass av Marcus Jonsson. IBF Norrköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 9-5.

Marcus Jonsson gjorde två mål för Surahammar och spelade dessutom fram till fyra mål och Alexander Schlugi stod för tre mål och två assists.

Det här betyder att Surahammar är kvar på sjunde plats, och IBF Norrköping stannar sist, på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter Surahammar Linköping hemma på lördag 18 november 13.30.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping

Den här artikeln handlar om: