IBK Härnösand förlorade mot Gimonäs Umeå IF

Dålig första period sänkte Härnösand

Härnösand lyckades inte få till spelet hemma mot Gimonäs Umeå i division 1 Norra herr. Redan efter första perioden ledde bortalaget med 3-0. Härnösand arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 5-7 (0-3, 2-2, 3-2).

– Väljer att fokusera på de två sista perioderna där killarna spelar en innebandy som är bra och prestationen finns där. Bara fortsätt så kommer poängen trilla in, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson.

Gimonäs Umeå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Rickard Öberg och ett mål av Jakob Nordenback. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-5.

I tredje perioden var det i stället Härnösand som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 men Gimonäs Umeå kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Rickard Öberg gjorde tre mål för Gimonäs Umeå, Daniel Nygren hade tre assists, Johan Eriksson gjorde tre mål för och Gustaf Rönnholm hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Gimonäs Umeå nu ligger på andra plats. Härnösand är på elfte plats.

Söndag 12 november 16.30 spelar Härnösand hemma mot Kiruna AIF. Gimonäs Umeå möter IBF Dalen borta i Umeå Energi Arena torsdag 9 november 19.45.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF