Foto: Adam Troy
Allsvenskan norra/östra

2 Världsmästare gjorde comeback i Allsvenskan

ANNONS

Täbys allsvenska lag har fått fin fin förstärkning av två före detta SSL-stjärnor som vunnit både SM och VM.

Täby ligger för närvarande sist i allsvenskan östra men till dagens match mot topplaget Storvreta hade Täby toppat upp laget rejält. Inga mindre än dubbla världsmästaren och SM-guldmedaljören Jennifer Stålhult gjorde comeback. Samt trippla världsmästaren och dubbla SM-mästaren Emelie Frisk i målet. 

–  Jag har spelat ett par matcher med Täbys div1-lag som har ett tätt samarbete med det allsvenska laget. Vissa spelare tränar och spelar med båda lagen och så vidare. Sen kom möjligheten att träna med allsvenskan och tyckte det kändes kul, blev lite matchsugen och tränarna uttryckte en önskan om att vara med och bidra med lite rutin, säger Stålhult till Innebandymagazinet. 

33-åringen la klubban på hyllan efter att Täby vann SM-guld 2019 men hon har spelat lite i lägre divisioner till och från. Det tog bara 37 sekunder för Stålhult att visa upp att hon fortfarande har vad som krävs för att göra mål. Hon gjorde även ett assist till matchen sista mål men trots det föll Täby med 4-5. 

– Jag är väl helt ok nöjd med min insats men oavsett vilken nivå man spelar på är man alltid självkritisk, men tycker vi gör en stark match idag.

Nu när du testat på att spela match i Allsvenskan, kan det även bli en comeback i Täbys SSL-lag?

–  Det har jag faktiskt inte ens funderat på. Krävs betydligt högre träningsgrad för att ens ha en chans att platsa där. Jag har två små barn hemma och innebandyn är sekundär i nuläget.

Jennifer Stålhult spelade 117 matcher i SSL i karriären och totalt gjorde hon 117 mål och 101 assist på de matcherna. Med 218 poäng i grundserien är hon den 67:e bästa poängplockaren genom tiderna i SSL.

Emelie Frisk spelade 12 säsonger i SSL med Södertälje, Balrog, Huddinge, Djurgården, Täby och IKSU. Hon vann SM-guld med både Djurgården och IKSU.  

Se alla målen från matchen i klippet nedan.    

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: