Bergs IK vann mot Linköping FBC

Berg vann efter stark vändning mot Linköping

Bortalaget Linköping ledde matchen mot serieledande Berg, men i andra perioden fick Berg rejäl utdelning. Laget gjorde fem raka mål, och Linköping orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 8-6 (2-2, 5-1, 1-3) i matchen i division 1 Mellersta herr.

– Jävligt go derbyseger! Återigen bra derbykaraktär på matchen med lite hetsiga situationer och mycket som händer. Vi sätter verkligen ned foten i andra perioden och är ett nummer större och starkare än dem idag. En stor eloge till samtliga för en grym laginsats, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén efter matchen.

Linköpings tränare Marcus Johansson om matchen:

– Tycker vi gör en helt okej första period men tyvärr är vår andra alldeles för dålig idag, där förlorar vi matchen. Gör ett försök i tredje men lyckas aldrig skapa nerv och Berg kan spela av matchen och vinna utan att vi är riktigt nära känns det som.

Segern var Bergs sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Linköping började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.27 slog Anton Lundquist till på pass av Tom Carlsson.

Berg kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.26 nätade Isak Oliasson framspelad av Anton Fritzsche.

Laget tog också ledningen efter 15.53, när Jonathan Vitoria Ossmin hittade rätt.

Linköping kvitterade till 2-2 efter 17.27, när Anton Lundquist på nytt slog till framspelad av Felix Sunell.

Berg tog ledningen på nytt efter 20.49, genom Linus Linder framspelad av Lucas Karlsson.

Berg hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.30 genom Anton Fritzsche, och gick upp till 5-2 innan Linköping svarade.

Segern skrevs till slut till 7-3 för Berg. I tredje perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 men Berg kunde hålla undan och vinna matchen med 8-6.

Linköpings Anton Lundquist stod för fem poäng, varav två mål.

Linköping stannar därmed kvar på femte plats.

Nästa motstånd för Berg är Lidköping. Lagen möts söndag 5 november 15.00 i Idrottens hus. Linköping tar sig an Örebro Innebandy hemma lördag 4 november 11.30.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping