Åby spelade lika mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

Efter fem raka segrar i division 1 Mellersta herr tog vinstsviten slut för Berg

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Åby och gästande Berg slutade 7-7 (1-3, 4-2, 2-2, 0-0). Därmed tog Bergs svit med fem raka segrar i division 1 Mellersta herr slut på lördagen.

– En jämn och intensiv match. Härlig derbykaraktär på matchbilden och stämningen. Känns såklart tungt att vi tappar ledningen 3 gånger om, och att det är vi som tappar poäng här. Men vi är fortsatt obesegrade så det får vi ta med oss, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén efter matchen.

Åbys tränare Mikael Rondahl:

– En jämn tillställning där vi gör lite för mycket misstag som Bergs gör mål på. Starkt av oss att inte ge upp, jobba oss in i matchen efter underläge 1-4. Tycker vi har bäst chanser i spelet men ligger sedan under och kan kvittera med 6 mot 5 spel mot slutet och sudden tar vid. Där får vi två lite hårt dömda utvisningar mot oss, saker som under ordinarie tid var okej i bedömningar. Vi gör ett mycket bra spel i box och kan klara ut sudden till oavgjort 7-7.

I första perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Åby som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-5.

2.04 in i tredje perioden slog Fredrik Danebrand till framspelad av Mathias Pettersson och kvitterade för Åby.

10.35 in i perioden nätade Bergs Oliver Liedberg på pass av Lucas Karlsson och gav laget ledningen för Berg.

Åby kvitterade till 7-7 med 47 sekunder kvar att spela genom Jonathan Pegler på pass av Emil Östlid.

Förlängningen blev mållös.

Oliver Liedberg gjorde ett mål för Berg och två assist och Lucas Karlsson stod för tre poäng, varav två mål.

Åby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 37–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Berg har fyra vinster och en oavgjord och 44–23 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Åby nu ligger på tredje plats. Berg leder serien.

Åby tar sig an Skövde i nästa match hemma lördag 28 oktober 14.00. Berg möter Linköping hemma fredag 27 oktober 19.40.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping

Den här artikeln handlar om: