IBK Luleå förlorade mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

IBF Dalen vände underläge till seger

ANNONS

IBF Dalen hade problem och låg under med 1-3 efter två perioder i matchen i division 1 Norra herr mot IBK Luleå i Kronanhallen. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 7-4 (1-3, 5-0, 1-1) för bortalaget IBF Dalen.

– Vi gör en bra första period och början av andra och skulle avgjort matchen. Dalen tar över mycket i andra med god hjälp av en sämre domarinsats och vår oförmåga att inte göra mål. I tredje skapar vi chanser att komma ikapp och förbi men får inte utdelning, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall om matchen:

– Vi inleder väldigt passivt och kommer inte alls upp nivå. I den andra perioden kommer vi ut som ett helt nytt lag med ett helt annat tempo. Den andra perioden är den klart bästa perioden hittills den här säsongen från vår sida. I den tredje känns det som att vi har ganska bra kontroll även när Luleå kommer upp högt och sätter press. Inget skönspel i tredje men vi gör det vi ska och stänger matchen på ett effektivt sätt.

IBK Luleå hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 37 sekunder genom Felix Berggren, och gick upp till 2-0 innan IBF Dalen svarade.

I periodpausen hade IBK Luleå ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället IBF Dalen som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Tredje perioden slutade 1-1 och IBF Dalen vann matchen med 7-4.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. IBF Dalen är på femte plats.

IBK Luleå tar sig an Gimonäs Umeå i nästa match borta söndag 29 oktober 13.00. IBF Dalen möter Skellefteå Utv hemma söndag 22 oktober 13.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: