Skellefteå Utv förlorade mot IBK Luleå

IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv

IBK Luleå är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Skellefteå Utv borta i Eddahallen på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 6-12 (2-6, 2-3, 2-3) innebär att IBK Luleå nu har fyra segrar i följd i division 1 Norra herr.

– Vi gör en bra bortamatch där vi kontrollerar från start till slut och det blir aldrig farligt. Vi kunde lätt ha vunnit med större siffror. Vi har fått igång laget bra och då kommer segrar med det, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

Skellefteå Utvs tränare Amir Chehrehnegar om matchen:

– Tyvärr så saknar vi för mycket skärpa i egen zon idag och blir straffade för det.

I första perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 2-6.

IBK Luleå var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-9.

Skellefteå Utv reducerade dock till både 5-9 och 6-9 genom Alfons Jäder och Johan Vesterlund efter 6.31 av matchen.

IBK Luleå stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 6-9 till 6-12 på bara 5.26. IBK Luleå tog därmed en klar seger.

Lucas Lindbäck gjorde tre mål för IBK Luleå och spelade fram till ett mål, Simon Johansson stod för fyra poäng, varav ett mål, Theo Sundin gjorde tre mål och ett assist och Joel Dahlbom gjorde ett mål och två assist. Tim Nilsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Skellefteå Utv.

Med en omgång kvar är Skellefteå Utv på åttonde plats i tabellen, medan IBK Luleå är på fjärde plats.

I nästa match, söndag 10 mars 16.30, har Skellefteå Utv Kiruna AIF borta i Rakethallen, medan IBK Luleå spelar hemma mot Öjebyn.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan