Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Galna siffrorna: "Det är helt enormt"

ANNONS

Thorengruppen ligger plus (!) i box play-statistiken.

18.30: Thorengruppen-Västerås Rönnby, se matchen på Expressen

Thorengruppen körde över det mesta som kom i lagets väg under förra säsongens grundserie. Umeålaget tog 75 av 78 möjliga poäng och hade en målskillnad på plus 153.

Man har nu inlett årets säsong i samma takt, i premiären slog man Falun med 14-2 och följde sedan upp det genom att besegra Kalmarsund med 13-2.

Det är inte bara i gjorda mål-kolumnen som Thorengruppen sticker ut – det gör man också i special teams. Man har gjort mål i båda sinar powerplay men det är statistiken i box play som är anmärkningsvärd: Thorengruppen har inte släppt in ett mål under sina sex minuter med en spelare mindre på banan, faktum är att man ligger plus (!) i box play-spelet efter att själva gjort två mål i numerärt underläge.

– Den statistiken är galen. Det är helt enormt. Jag vill få in det tänket hos spelarna att när vi spelar box ska vi inte bara tänka på att skydda eget mål utan att vi ska göra mål, säger lagets tränare Daniel Jernberg till VK.

Han fortsätter:

– Det är inte ofta motståndarna är fem spelare på vår planhalva när de möter oss, då blir det mer ytor att anfalla på. Dessutom har de ofta sina bästa offensiva spelare inne i sitt powerplay och då kan man straffa dem.

Thorengruppen möter ikväll Västerås Rönnby, ett tippat topplag som står på tre poäng efter två matcher.

– Det är det absolut tuffaste motståndet vi mött hittills och de är väldigt fysiska. Det blir kul på det sättet med ytterligare en match med fysiskt spel. De är duktiga på att vara ryggsäckar och hänga och klänga och det blir viktigt att vi har fart på fötterna för att komma ur det, säger Jernberg.


TV: Gabriel Kohonens fem första mål i SSL

Nya stjärnskottets succéstart i Svenska Superligan.


 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: