IBF Dalen vann mot Öjebyn

IBF Dalen segrade mot Öjebyn på hemmaplan

IBF Dalen vände och vann första matchen i division 1 Norra herr på hemmaplan mot Öjebyn, med 7-5 (1-2, 3-1, 3-2).

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall kommenterade matchen:

– Efter en ganska svag första period där vi har för dålig rörelse i anfallszon så jobbar vi oss in i matchen och i andra perioden så blir det bättre fart. Tredje ser ut ungefär som den andra där jag tycker att vi har kontroll på spelet men Öjebyn krigar på bra och gör det svårt för oss. Rättvist med tre poäng i slutändan skulle jag säga och väldigt skönt med seger i premiären.

Öjebyn startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Kevin Öhlund och Magnus Ström innan IBF Dalen svarade och gjorde 2-1 genom Filip Sandström. I andra perioden var det i stället IBF Dalen som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Även i tredje perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 7-5.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Öjebyn med 6-3.

Nästa motstånd för IBF Dalen är Thorengruppen 2. Lagen möts söndag 1 oktober 16.00 i Thoren Arena.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7