Öjebyn vann mot Gimonäs Umeå IF

Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7

Gimonäs Umeå fick se sig besegrat i mötet med Öjebyn på bortaplan i division 1 Norra herr, med 6-7 (2-3, 1-1, 3-3).

– Jättenöjd med hur vi spelade mot ett av topplagen. Vi har många klara lägen som vi inte förvaltar väl. Tyvärr är det domarna som går in och avgör matchen. Var det värsta jag har varit med om i domarväg, kommenterade Gimonäs Umeås tränare Jonas Boström.

I första perioden var det Öjebyn som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Öjebyn startade tredje perioden bäst. Laget gick från 4-3 till 6-3. Men Gimonäs Umeå svarade och gjorde 6-5.

Därefter var det dock Öjebyn som avgjorde. Laget gjorde 7-5 med två minuter kvar att spela genom Johan Svanold på pass av Anton Andersson. Gimonäs Umeå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-6.

Gustaf Rönnholm gjorde två mål för Gimonäs Umeå och ett assist. Erik Nilsson och Isac Zerpe gjorde ett mål och två assist var för Öjebyn.

Öjebyn ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Gimonäs Umeå ligger på femte plats.

Nästa motstånd för Gimonäs Umeå är Kiruna AIF. Lagen möts söndag 25 februari 12.00 i Sjöfruhallen.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7