Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Föll – trots chockstarten: ”Jag är besviken”

ANNONS

Nykomlingen Lockerud Mariestad förlorade sin första match i SSL-återkomsten – Malmö bröt dyster svit.

Malmö och SSL-premiärer har inte gått hand i hand. Skåningarna gjorde sin första visit i finrummet 2015 och har sedan dess förlorat säsongens första match åtta (!) år i rad.

Nu hade man en – på pappret – ganska så god chans att bryta förbannelsen då nykomlingen Lockerud Mariestad stod på andra sidan i dagens premiär, som spelades på hemmaplan.

Det började dock riktig illa då Lockerud bjöd på en klassisk chockstart: Västgötarna tog ledningen med 1-0 i den tionde matchminuten och ökade på ledningen till 2-0 dryga minuten senare. Malmö repade sig och hann både reducera, kvittera och ta ledningen innan första perioden var över.

Malmö utökade till 4-2 i andra men Lockerud Maristad gav sig inte, istället tog man sig in i matchen genom Tilde Forsbergs 4-3-reducering fyra minuter in i slutperioden. 

Matchens tre sista mål skulle dock komma från hemmalaget som i slutminuterna gjorde både 5-3, 6-3 och till slut 7-3, som blev slutresultatet.

Gjorde poäng nummer 400 i SSL

Ellen Rasmussen, Malmös storstjärna, gjorde i matchens slutskede sin 400:e poäng i SSL när hon serverade tvåmålskytten Maja Mikaelsson till 7-3-målet. Hon är blott den 14:e spelaren i historien att nå den milstolpen. De som tidigare gjort 400 poäng eller fler är:

Anna Wijk, Emelie Lindström, Anna Jakobsson, Hermine Dahlerus, Emelie Wibron, Sara Kristoffersson , Johanna Ekeroth, Therése Karlsson, Moa Tschöp, Karolina Widar, Ranja Varli, Susanna Tuominen och Martina Söderqvist

Tränaren: "Det är inget att snacka om"

Patric Johansson, tränare i Malmö, summerade matchen när han pratade med Expressen i TV-sändningen.:

– Trevande start första tio. Lite premiärkänsla. Sedan tycker jag att vi tar tag i det resten av första perioden. I andra gör vi ganska så mycket rätt förutom mål, vi gör det krångligare än vad det är och passar istället för att skjuta. Vi väljer fel där. Spelmässigt gör vi det bra, vi kan spela offensivt och trycka på, och stänger på det sättet ner Lockeruds chanser att kunna etablera anfallsspel, sa Johansson.

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson:

– Jag är besviken. Vi hade Malmö här i tredje. Sen att Malmö var klart bättre än oss i halva första och hela andra, det är inget att snacka om. Men det är en match på bortaplan mot en bra motståndare som spelade kvartsfinal förra året, sa Fredriksson i Expressens TV-sändning efter matchen. 

Malmö FBC7 - 3IBK Lockerud Mariestad
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror3 - 2, 1 - 0, 3 - 1
Skott37 - 14 (11 - 6, 17 - 3, 9 - 5)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Mål09:220-1Jennifer Wirén
Straffmål10:310-2Ellen Nyman
Mål10:501-2Maja Helman
(Rebecca Mårtensson)
Mål17:262-2Rebecca Mårtensson
(Maja Mikaelsson)
Mål18:383-2Silja Sofia Eskelinen
(Maja Ekström)
Period 2
Mål05:014-2Hanna Simonsson
(Rebecca Mårtensson)
Utvisning12:49 Fannie Söderström
(Hårt spel 2 min)
Period 3
Mål03:554-3Tilde Forsberg
(Alva Svensson)
Mål17:125-3Maja Mikaelsson
(Ellen Rasmussen)
Mål17:556-3Anna Lindell
Mål19:377-3Maja Mikaelsson
(Silja Sofia Eskelinen)

TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Matchrapporter: Hilda Hammer i målform när IBK Lund vann mot Lockerud/Mariestad Ellen Rasmussen tvåmålsskytt för Malmö FBC i segern mot Warberg Endre utklassade Malmö FBC på hemmaplan Lockerud/Mariestad avgjorde i sista perioden och vann mot Åkersberga IBF Malmö FBC slog Lockerud/Mariestad efter Maja Mikaelssons dubbel

Den här artikeln handlar om: