Foto: Jimmy Palm
Herrettan

Malmö bygger nytt i ettan med många nyförvärv

ANNONS

Här är tre senaste värvningarna av totalt åtta stycken: "Kommer hända mycket"

Läs även: POWER RANK: Herr1an Södra Götaland

Malmö FBC:s herrar har varit flitiga under Silly season efter nedflyttningen från Allsvenskan till division 1. Igår presenterade man sitt åttonde nyförvärv, och fler har släppts den senaste veckan. Här är de tre senaste värvningarna:

Hampus Bäcklund, rightfattad forward född -05 från Skurups IBK.

– Hampus spelade i vårt och Skurups gemensamma JAS-lag föregående säsong och är en hårt jobbande forward med ett vasst avslut. Jag fastnade extra för Hampus starka vilja att utvecklas och jag tror det kommer hända mycket under säsongen. Hampus ålder och ambitionsnivå är ytterligare en pusselbit i vårt lagbygge för framtiden, säger huvudtränaren Mikael Jeppsson på klubbens hemsida.

Lucas Nilsson Norlin, rightfattad back/forward, närmast från U-laget i föreningen men anslöt sent på föregående säsong från FC Simrishamn.

– Lucas anslöt föreningen sent föregående säsong och lite av en tillfällighet så såg jag honom spela på klubbens säsongsavslutning. Kvick i fötterna, rapp med klubban och rightfattning gjorde att jag på den korta tiden tyckte det var så intressant att han erbjöds fylla upp på en träning när försäsongen satte igång. Nu efter två månaders träning tycker jag att han har gjort det så pass bra att han ska få chansen att fortsätta i laget.

Hannes Lantz, även han flyttas upp från egna led efter att ha spelat hela karriären i föreningen.

– Hannes gjorde ett starkt intryck i herrlaget redan förra säsongen och visade då att han var mogen för seniorspel på högre nivå. Hannes var kanske inte den uppmärksammade ”talangen” i yngre ålder, men har alltid beskrivits som en riktigt idrottskille med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe. Detta tillsamman med hans fysik gjorde att han blommade ut ordentligt förra säsongen och det ska bli spännande att se Hannes ta sin utveckling till nästa steg.


TV: Dick Axelsson: "Jag skällde ut honom vid halv tre inatt"

Hockeyprofilen om innebandy: "Det är en tuff sport, helt klart" - från Swedish Floorball Open i Västervik.



ANNONS

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna

Du kanske även vill läsa:
POWER RANK: Herr1an Södra Götaland
Plus POWER RANK: Herr1an Södra Götaland
Den här artikeln handlar om: