Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan västra/södra

Ska stjärnvärvningen lyckas en tredje gång?

ANNONS

Varje gång som Telge värvat Therese Gustafsson från SSL har hon lyckats leverera och göra stor succé.

Supertalangen Hanna Nordstrand fick mest rubriker under fjolåret under Åkersbergas debutsäsong i Svenska Superligan. Men en annan spelare som var minst lika viktig för Åkersbergas succédebut var nyförvärvet Therese Gustafsson. 

Inför säsongen stod Åkersberga för en väldigt bra silly season med flera stjärnvärvningar. Men en efter en försvann stjärnorna. En landslagsmålvakt blev utkonkurrerad och lämnade och en landslagsmeriterad back slutade, för att nämna ett par. Men Gustafsson motsvarade alla förväntningarna och stod för 21 mål och 16 assist. Men trots succén i nya klubben så valde 25-åringen att gå tillbaka till Telge, som Åkersberga slog ut i SSL-kvalet säsongen innan.   

– Jag trivdes jättebra i Åkersberga och hade en rolig säsong med tjejerna där, men jag bor i Södertälje så pendlandet och att ha närhet hem igen vägde tungt i mitt beslut, säger Gustafsson om varför hon lämnade Åkersberga till Innebandymagazinet.

En riktigt kanonförstärkning för Telge som kommer att spela i Allsvenskan Västra den kommande säsongen. Faktum är att Telge värvat Gustafsson två gånger tidigare från SSL (Huddinge och Västerås Rönnby) och båda gångerna har poängmaskinen vunnit seriens poängliga samt tagit Telge till SSL-kval.  

– Vi har haft bra trupper de säsongerna och jag har haft bra spelare runtomkring mig hela tiden som skapat bra miljöer och förutsättningar för såväl mig som för laget. 

Kommer det bli tredje gången gillt med poängligan och SSL-kval?

– Det vet man aldrig, men den här säsongen kommer mitt fokus främst vara att känna glädje och må bra snarare än att producera poäng. Förhoppningsvis klarar vi topp fyra och det är en målsättning som känns rimlig att sträva efter i år. 

Det är en väldigt speciell säsong som väntar i Damallsvenskan då man om två år kommer gå från fyra allsvenskor till bara två och banta ner antalet lag från 32 till 24. En omstrukturering som betyder att det bara är de fyra bästa lagen i varje serie kommande säsong som kommer stanna kvar i Allsvenskan. Laget som slutar femma får kvala mot Dam1an för att hålla sig kvar och lagen som slutar 6-8 åker ur.  

– Jag tycker det är bra, klart det är en utmaning med topp fyra men det är bra för sporten att den utvecklingen äntligen sker. Jag tror att det kommer bli lättare att ta damernas allsvenska mer seriös när det är två serier istället för fyra, det skapar förhoppningsvis en större konkurrens och bättre kvalitet på serierna!

Telge slutade fyra i Allsvenskan Västra den nyss avslutade säsongen med åtta poäng upp till en SSL-kvalplats. Med Gustafsson på pluskontot så höjs lagets kompetens ett par nivåer men Telge har samtidigt tappat årets poängdrottning Josefin Ekerhov till konkurrenterna i Östra serien, Nacka IBK. 

– Jag hoppas väl personligen att vi kan glida lite under radarn under säsongen för att inte skapa nån press eller stress i laget. Men generellt kan man förvänta sig ett lag med mycket fart och förhoppningsvis lite nytänk i spelet jämfört med tidigare år! 


TV: "Den gyllene generationen skulle fixa det - och gjorde det"

Se när Sveriges lagkapten Oscar Magnusson Lindholm lyfter guldpokalen.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Telge SIBK som besegrade Katrineholm Josefin Ekerhov tvåmålsskytt för Telge SIBK i segern mot Lockerud/Mariestad Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK Ania Eberhardsson i form när Telge SIBK vann mot Bergs IK Västerås IBS klart för kval efter seger mot Telge SIBK

Den här artikeln handlar om: