IBF Falun vann mot Täby
Montage
Matchrapport

Bra start för IBF Falun efter seger mot Täby efter straffdrama

ANNONS

IBF Falun har greppet mot Täby i Superligan Kvartsfinal dam, efter seger på hemmaplan med 7-6 (0-3, 3-0, 3-3, 0-0, 1-0) efter straffar i första matchen.

– Vi är tagna lite av stundens allvar i första perioden, sedan jobbar vi oss in i matchen och tar över i andra perioden. Sedan tycker jag att vi äger matchen fram tills Täby plockar ut målvakten. Under sudden tycker jag att matchen är för mycket fram och tillbaka. Starkt av våra tjejer och framförallt Jenny under straffarna, kommenterade IBF Faluns tränare Eric Björk efter matchen.

Täbys tränare Maimon Abdallah:

– Vi är starka i första perioden och har en ledning med 3-0 inför andra. Ombytta roller i andra där Falun är starkare och 3-3 på tavlan efter andra. En tredje period som Falun kontroller i femton minuter och har en ledning med 6-3 men vi är starka i 6 mot fem ock lyckas kvittera. Matchen till sudden där vi är starkare och gör mål som helt oförklarligt döms bort. Oavgjort efter förlängning och Falun lyckas vinna efter dramatik på straffar.

Lagen möts igen i K-Rauta Arena, lördag 25 mars 15.30.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: