Foton: Per Wiklund
SSL (Dam)

Två stjärnor förlänger kontraktet: "En av våra viktigaste"

ANNONS

Skrev på nya kontrakt i samband med sista omgången i damernas SSL.

Under lördagen spelas sista omgången i Svenska Superligan på damsidan. Då passade två av klubbarna på att inför hemmapubliken presentera pusselbitar i lagbygget inför nästa säsong, 2023/24.

Ellen Svensson förlänger med Falun. Den viktiga centerkuggen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med dalaklubben.

– En av våra viktigaste förlängningar. Sett till kvalitet, det vi vill göra och de steg vi vill ta så är Ellen en nyckel. Det känns roligt att hon tror på det vi bygger och att hon vill vara med på resan mot final. Det händer bra saker kring damverksamheten i Falun, ambitionerna är höga och det tror jag att spelare ser att vi också svarar upp emot, säger sportchefen Johan Fahlström i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar Endre att man har förlängt kontraktet med schweiziska landslagsspelaren Chiara Gredig. Chiara anslöt till Endre IF inför den här säsongen.

– ”Jag är väldigt nöjd med vad Chiara bidrar med både som spelare och människa. Hon är seriös i sin satsning och professionell i sin inställning. Chiara är kommunikativ både på plan och i omklädningsrummet, hon är laglojal och hon gör hela tiden sitt bästa oavsett vilken roll hon blir tilldelad. Jag tycker att det är väldigt kul att Chiara vill fortsätta i Endre, säger huvudtränaren Bruno Lundberg i ett pressmeddelande.


TV: Säsongens dråpligaste utvisning?

Bisarra starten på SM-slutspelet!

Matchrapporter: Bra start för Rönnby IBK – seger mot IBF Falun Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: