Endre förlorade mot Täby

Seger för Täby efter avgörande i förlängningen mot Endre

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Täby avgöra den jämna matchen borta mot Endre i Superligan dam. Slutresultatet blev 3-4 (1-1, 2-0, 0-2, 0-1). Lisa Carlsson blev matchhjälte för Täby med sitt mål blott 28 sekunder in i förlängningen.

Täbys tränare Maimon Abdallah om matchen:

– I första perioden känner vi lite på varandra för att ett förlösande mål sätter fart på tillställningen. Tycker Endre är lite starkare under andra perioden men vi viset en otrolig styrka i tredje perioden och lycka ta med oss extra poängen hem till Stockholm.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Endre med hela 10-3.

Segern var Täbys åttonde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Endre inledde bäst och tog ledningen genom Elin Roos efter 15.17, men Täby kvitterade genom Julia Croneld i slutet av perioden. Endre startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ellen Bäckstedt och Isabella Ström. Täby gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-4. 3-3-målet kom med bara 03.04 kvar att spela. Och med 32 kvar kom också 3-4.

Lisa Carlsson gjorde ett mål för Täby och spelade fram till två mål.

Det här var Endres fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Täbys fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Endre slutar på sjätte plats och Täby på femte plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre