Thorengruppen vann mot Warberg
Montage
Matchrapport

Målfest för Thorengruppen hemma mot Warberg

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Thorengruppen mot Warberg hemma i Superligan dam. Matchen slutade 8-1 (2-1, 5-0, 1-0).

– Tycker vi gör en stabil match i 60 minuter där vi vinner skotten med 35-6. Känns som vi är på rätt väg inför kommande slutspel, kommenterade Thorengruppens tränare Daniel Jernberg.

Warbergs tränare Andreas Burman tyckte så här om matchen:

– Tycker vi gör en bra första och en riktigt stabil sista period. Tyvärr rinner det ifrån i andra där vi tappat momentum genom att mer eller mindre bjuda på 3-1 och 4-1. Men stark karaktär från laget att lyckas hitta kraft inför sista och göra en bra arbetsinsats!

Thorengruppen startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.03 slog Veera Kauppi till på pass av Emelie Wibron.

Warberg kvitterade till 1-1 efter 7.22, när Hanna Modigh slog till framspelad av Hilma Ahnlund.

Thorengruppen tog ledningen på nytt efter 11.41, när Sofia Joelsson hittade rätt.

I andra perioden var Thorengruppen starkast och gick från 2-1 till 7-1 genom två mål av Veera Kauppi, ett mål av Moa Johansson, ett mål av Sofia Joelsson och ett mål av Juni Söderqvist. Det sista målet kom med 19 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från Thorengruppen. 15.55 in i tredje perioden slog Wilma Selin till framspelad av Maja Viström och ökade ledningen för Thorengruppen. 8-1-målet blev matchens sista.

Thorengruppens Emelie Wibron hade tre assists och Veera Kauppi gjorde tre mål.

Thorengruppen har fyra segrar och en förlust och 38–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Warberg har en vinst och fyra förluster och 13–29 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Thorengruppen slutar på första plats och Warberg på tolfte plats. Thorengruppen är klart för slutspel.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: