#ibsilly
Foto: Daniel Guido Wiberg, Kalmarsund
SSL Herr

Alexander Rudd uttalar sig om framtiden

ANNONS

Så resonerar Gävles storstjärna kring huruvida han ska följa med ner till Allsvenskan eller inte.

Det råder ingen tvekan om att Alexander Rudds övergång till Gävle var den mest spektakulära i SSL under sommaren som gick.

Rudd svarade sedan för 38 poäng (18+20) på de 23 matcher han deltog i, med det räckte inte för att rädda kvar Gävle i SSL då klubben åkte ur för en tid sedan.

Nu ställer sig många frågan: Kommer vi få se Alexander Rudd i Allsvenskan nästa säsong, eller kommer han stanna kvar i SSL?

Huvudpersonen själv uttalar sig nu om sin framtid i en intervju med Gefle Dagblad.

– Jag har inte tagit något beslut än men har man varit med och spelat ut ett lag så har man lite skyldighet att ta upp det igen tycker jag. Med det sagt har jag inte tagit något beslut. Men jag har långt gångna diskussioner och det ligger på mig att ta det slutgiltiga beslutet, säger Rudd.

"Jag mår bra på ett personligt plan"

Han berättar också att det finns erbjudanden från SSL att ta hänsyn till, men säger sedan att han känner en skuld samt att han trivs i Gävle.

Samtidigt som livet på planen kanske inte gått som tänkt så mår 30-åringen nu bättre utanför densamma.

– Absolut. Jag mår bra på ett personligt plan. Sen har jag inte behövt så mycket stöttning. Jag mår bra idag, det som var några år tillbaka, det har jag lagt bakom mig. Jag mår jättebra mentalt. På så sätt är det bra. Även om jag har vissa men av hjärnskakning och huvudvärk så är det ingenting som påverkar mig mer än smärtan och frustrationen att alltid ha ont i huvudet, men det gör inte att jag mår dåligt psykiskt.


TV: Här slår Sam Madani nytt poängrekord i Allsvenskan

Bele Barkarby-forwarden blev historisk när han gjorde sin 88:e poäng under samma allsvenska säsong.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: