Gävle GIK vann mot IBF Falun Utveckling

Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK

Matchen mellan Gävle GIK och IBF Falun Utveckling i Gavlehov Arena slutade 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Gävle GIK. Laget hade före söndagens hemmamatch sex förluster i rad i Allsvenskan norra herr.

– Äntligen! Strulig vecka med mycket sjukdomar gav oss inte de bästa förutsättningarna, så jag är otroligt stolt över laget att vi kan hålla ihop och vinna den här matchen, kommenterade Gävle GIK:s tränare Christian Byman.

IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh tyckte till om matchen:

– Vi kommer inte alls upp i nivå. Det här är ett lag vi ska slå, även fast vi är dåliga. Vi lär upp i nivå sista omgångarna om vi ska vara med i topp 6.

Alexander Larsson slog till 4.56 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Första perioden var jämn. Gävle GIK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Alexander Larsson efter 2.25, men IBF Falun Utveckling kvitterade genom Gustav Voxheden bara en minut senare. IBF Falun Utveckling tog ledningen med 1-2 genom Simon Wedberg efter 3.21 i andra perioden.

Gävle GIK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2. 2.13 in i tredje perioden slog Gustav Voxheden till på nytt på pass av Leo Sagmander Kjell och reducerade för IBF Falun Utveckling.

Efter 13.00 nätade Lukas Rosenklint och kvitterade för IBF Falun Utveckling.

I förlängningen tog det 4.56 innan Gävle GIK avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Alexander Larsson, på pass av Vincent Gomez.

Billy Nilsson gjorde två mål för Gävle GIK och spelade dessutom fram till ett mål.

Gävle GIK har en seger och fyra förluster och 27–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Falun Utveckling har två vinster och tre förluster och 28–38 i målskillnad. Det här var Gävle GIK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBF Falun Utvecklings tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Gävle GIK på elfte plats i tabellen, och IBF Falun Utveckling är på åttonde plats.

Gävle GIK tar sig an Älvsjö i nästa match borta söndag 3 mars 17.45. IBF Falun Utveckling möter RIG Umeå hemma lördag 2 mars 11.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö