Hagunda förlorade mot Tyresö Trollbäcken IBK

Ny tung förlust för Hagunda – som tvingas lämna serien

Det fanns all anledning för Hagunda att sörja efter hemmamatchen mot Tyresö Trollbäcken i IFU Arena Gibon. Laget förlorade, 2-3 (1-0, 1-3, 0-0), och åker därmed ur Allsvenskan norra/östra dam. Laget lyckades bara ta fyra segrar den här säsongen.

Thea Ernberg stod för Tyresö Trollbäckens avgörande mål 12.28 in i andra perioden.

Hagunda tog ledningen efter 15.52, genom Idah Orebrand på pass av Marina Eriksson.

Efter 1.30 i andra perioden nätade Julia Lundgren, framspelad av Madelene Westerberg och kvitterade för Tyresö Trollbäcken.

Ebba Svanholm gjorde dessutom 1-2 efter 2.26 på pass av Josefin Sjölund Larsson.

Hagundas Idah Orebrand gjorde 2-2 efter 6.43 framspelad av Marina Eriksson.

Tyresö Trollbäckens Thea Ernberg gjorde 2-3 efter 12.28 på pass av Sara Ryman.

I tredje perioden höll Tyresö Trollbäcken i sin 3-2-ledning och vann.

Hagunda har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 15–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har en vinst och fyra förluster och 15–33 i målskillnad. Det här var Hagundas tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Tyresö Trollbäcken gör resultatet att laget slutar på sjätte plats i serien.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen