FBC Nyköping vann mot IFK Arboga IBK

Nyköping utklassade Arboga på hemmaplan

Nyköping dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Arboga i division 1 Mellersta herr med hela 14-2 (3-0, 4-1, 7-1).

Nyköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Rasmus Eklund och ett mål av Oscar Strömwall. Det skulle komma mer från Nyköping.

Nyköping var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 7-1.

Nyköping hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.22 genom Marcus Groth, och gick upp till 10-1 innan Arboga svarade.

Segern skrevs tillslut till 14-2 för Nyköping.

Nyköpings Christoffer Ekstrand stod för tre mål och ett assist, Viktor Palm gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Rasmus Eklund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Rasmus Widén gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Nyköping har tre segrar och två förluster och 32–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arboga har fem förluster och 13–49 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Nyköping på fjärde plats i tabellen, medan Arboga är på tolfte plats.

I nästa match, lördag 4 mars, har Nyköping Örebro Innebandy hemma i Nyköpings Sporthall 15.00, medan Arboga spelar hemma mot Ledberg 14.30.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta