Hässelby vann mot FBC Nyköping

Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping

Hässelby är svårslaget i division 1 östra Svealand herr. Mot Nyköping hemma i Hässelbyhallen på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 10-4 (4-0, 4-3, 2-1) och har nu fem segrar i rad.

– Klasskillnad, kommenterade Hässelbys lagledare Björn Andersson efter matchen.

Hässelby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Erik Sandström, Marcus Ackefelt, Alvin Aronsson och Joakim Renner. Hässelby var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 8-3.

Hässelby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-4. Målen i sista perioden gjordes av Rasmus Ahlén-Bonér och Alvin Aronsson.

Hässelbys Patrik Häggkvist hade tre assists.

Med tre omgångar kvar är Hässelby på andra plats i tabellen, medan Nyköping är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 24 februari, har Hässelby Tullinge hemma i Hässelbyhallen 13.00, medan Nyköping spelar hemma mot RA19 15.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger