Farsta IBK vann mot FBC Nyköping

Revansch och tre poäng för Farsta

Farsta gick segrande från matchen i division 1 östra Svealand herr när laget mötte Nyköping hemma i Farstahallen på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Nyköping vann med 11-4. Den här gången blev slutresultatet 5-3 (3-0, 1-3, 1-0).

I och med detta har Farsta hela fem raka segrar i division 1 östra Svealand herr.

Farsta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Maximilian Hermundstad, Bilbo Morast och William Köhler. Nyköping reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Isak Palm och Rikard Westerberg efter 5.11 av perioden.

Farsta utökade ledningen genom Jakob Mårth efter 18.36 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Nyköping gjorde 4-3 genom Pontus Grindberg efter 19.03 av perioden. Farsta punkterade matchen med ett 5-3-mål med fyra sekunder kvar att spela genom Christoffer Myr-Holmqvist framspelad av Gustav Holmén-Larsson. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Med fyra omgångar kvar är Farsta på tredje plats i tabellen, medan Nyköping är på sjunde plats.

Lördag 17 februari spelar Farsta borta mot Tullinge 13.30 och Nyköping mot Hässelby borta 13.00 i Hässelbyhallen.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger