Sandvikens AIK vann mot Dotteviks IF

Sandvikens AIK slog Dottevik på hemmaplan

Sandvikens AIK vann mötet i division 1 västra Svealand herr på hemmaplan mot Dottevik, med 9-5 (1-1, 6-0, 2-4).

– Vi möter ett Dottervik som likt många andra lag står lågt i försvaret mot oss. I andra avgör vi matchen då vi luckrar upp deras uppställning, vi trycker på gasen och vinner den perioden med 6-0. I sista spelar vi av det och vinner med 9-5 till slut. Skönt med tre poäng. Ny träningsvecka i fokus och match mot Borlänge kommande söndag, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström.

Dottevik kvitterade till 1-1 efter 18.08, när Robin Andersson slog till framspelad av Christoffer Nilsson.

I andra perioden var Sandvikens AIK starkast och gick från 2-1 till 7-1 genom två mål av Wille Åhlander, ett mål av Adam Ström, ett mål av Albin Norin och ett mål av Olle Ström.

Dottevik var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 men Sandvikens AIK kunde hålla undan och vinna matchen med 9-5.

Dotteviks Christoffer Nilsson hade fyra assists. Sandvikens AIK:s Albin Norin stod för tre poäng, varav ett mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Sandvikens AIK med 29–35 och Dottevik med 38–36 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Sandvikens AIK på sjätte plats i tabellen, medan Dottevik är på åttonde plats.

I nästa match möter Sandvikens AIK IBF Borlänge borta och Dottevik möter Hälsinggården hemma. Båda matcherna spelas söndag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK