Håsta IBK förlorade mot Skellefteå Utv

Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena

Skellefteå Utv hade inga problem med Håsta i division 1 Norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 13-2 (2-0, 2-1, 9-1).

– Vi började bra, men orkade tyvärr inte hela matchen, kommenterade Håstas huvudtränare Tomas Eriksson efter matchen.

I början av matchen var Skellefteå Utv starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Alex Holmberg och Robert Holmberg. Det var bara början för Skellefteå Utv.

Skellefteå Utv var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-4.

Skellefteå Utv hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.08 genom Carl From, och gick upp till 1-9 innan Håsta svarade.

2-13 blev det till slut för Skellefteå Utv.

Noterbart är att Robert Holmberg gjorde fyra mål för Skellefteå Utv och spelade dessutom fram till ett mål, Carl From stod för två mål och tre assist och Jonathan Andersson gjorde två mål och ett assist.

Håsta har fem förluster och 15–68 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå Utv har tre vinster och två förluster och 35–31 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Håsta sist i serien, och Skellefteå Utv är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 12 mars 16.30, har Håsta IBF Dalen borta i Umeå Energi Arena, medan Skellefteå Utv spelar hemma mot IBK Luleå.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Skellefteå Utv chanslöst mot Öjebyn Målfest när Skellefteå Utv besegrade Bergnäset i Kronanhallen