Håsta IBK förlorade mot Gamla Stan

Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta

Gamla Stan hade en riktig målfest när man besegrade Håsta borta i OilQuick Arena i division 1 Norra herr. Gamla Stan vann med hela 12-5 (5-2, 4-2, 3-1).

– Vi förlorade mot ett för dagen hetare Gamla Stan, tyckte Håstas huvudtränare Tomas Eriksson, efter matchen.

I första perioden var det Gamla Stan som var starkast. Laget vann perioden med 2-5.

Gamla Stan var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-9.

Efter 6.06 av matchen kunde Liam Nyman göra 5-9 för Håsta.

Gamla Stan stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 5-9 till 5-12 på bara 9.32. Gamla Stan tog därmed en klar seger.

Felix Selin gjorde två mål för Gamla Stan och spelade dessutom fram till tre mål, Magnus Ström stod för två mål och ett assist, Ville Mikkonen stod för ett mål och två målgivande pass och Leonard Ahlberg gjorde två mål och ett assist.

Håsta har fem förluster och 13–66 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har två vinster och tre förluster och 31–30 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Håsta sist i serien, medan Gamla Stan är på nionde plats.

Nästa motstånd för Håsta är Skellefteå Utv. Gamla Stan tar sig an Bollnäs borta. Båda matcherna spelas söndag 5 mars 13.00.

Matchrapporter: IBF Dalen klart för kval efter seger mot Håsta Gamla Stan besegrade Öjebyn på hemmaplan Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta