Södra Kvalkampen
Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Spelar sin livs bästa innebandy efter att ha fött barn

ANNONS

Supernykomlingarnas härförare Linnie Ahlberg om hur Partille ska skrälla sig till en SSL-kvalplats.

Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om är det ett riktigt getingbo i toppen av Allsvenskan Södra. Fyra lag är inblandade i kampen om de två kvalplatserna till SSL där Jönköping har bästa utgångsläget i dagsläget. Smålänningarna leder serien på 37 poäng följt av Lindås och Partille på 33 och Craftstaden Oskarshamn på 32 poäng. Så det är upplagt för en hejdundrande slutspurt av serien om vilka lag som ska lyckas förtjäna en kvalplats. Innebandymagazinet har parat med en spelare från varje topplag för att höra deras tankar om det rafflande upploppet. 

Partilles Linne Ahlberg tror så klart att Partille tar en av de två platserna men vilket lag som blir det andra laget att gå vinnande ur kvalkampen tycker hon är svårt att sia om. 

– Jag var och kollade Lindås mot Jönköping i lördags och tyckte Lindås spelade bättre än JIK. Men JIK var vassa och satte sina lägen, dessutom har JIK 10 raka nu så fortsätter dem såhär så tror jag det blir JIK även om det hade varit roligare med två lag från Göteborg såklart, säger Ahlberg till Innebandymagazinet. 

Att Partille skulle vara med och kriga om kvalplatserna var det nog inte många som trodde på inför säsongen då de lyckades att kvala sig upp till Allsvenskan med en hårsmån. Men nykomlingarna presenterade Pixbos guldtränare Jonas Eliasson tidigt under silly season som ny huvudtränare och det följde man upp med att värva en hel del spelare med SSL-rutin så som Frida Ahlstrand, Sanna Olsson och Moa Rylander. 

– Ja det var väl inte många som trodde det innan serien drog igång, men vi har fått ihop ett bra lag och har bra tränare som vet vad som krävs för att vinna. Vi är en blandning av spets, rutin och unga hungriga spelare. 

Vad talar för att Partille tar en av platserna? 

– Jag tycker vi har haft serien i våra egna händer i princip hela säsongen. Vi har legat etta i tabellen 12 av 17 omgångar och ett tag ledde vi stort. Men vi har tappat onödiga poäng mer än en gång på slutet och vi har slarvat bort vår serieledning, vilket såklart inte känns bra. Det är en tight serie men siktet är inställt på kval och det finns inget annat än att vi ska ta en av kvalplatserna.

Nyförvärven i all ära men en av de stora anledningarna till att Partille gått så bra under hösten är att Ahlberg själv spelar sin livs bästa innebandy. 31-åringen leder poängligan i södra serien och hon har aldrig gjort så mycket poäng som hon gjort denna säsong. 

Ahlberg har ett SM-guld med Pixbo på sin meritlista och SM-guld har också Emelie Wibron på sin meritlista. Thorenstjärnan blev nyligen utsedd till världens bästa spelare men de båda har något mer gemensamt än bara SM-guld och det är att de båda kommit tillbaka efter att ha blivit mamma för första gången och spelar sin livs innebandy. Något som även stämmer in på Täbys nyförvärv Moa Delshammar. 

– Det låter kanske klyschigt men min son har gett mig ett lugn och en trygghet i mig själv som jag tidigare saknat. Jag har varit vilsen många gånger och innebandykarriären har tagit skada men nu kan jag njuta när jag gör det jag älskar vilket känns fantastiskt! Sen handlar det såklart också om att få vara mig själv fortfarande och göra sådan som jag alltid tyckt om fast jag blivit mamma. Innebandyn är på något sätt min frizon. Min kropp är fortfarande väldigt pigg så vi får se vart och när det slutar. 

På tal om att hålla kroppen i trim, det är landslagsuppehåll denna vecka så ni är spellediga. Hur håller du formen konserverad under uppehållet för att komma tillbaka i topptrim till toppmötet mot Jönköping nästa helg?

– Tränar på som vanligt under veckan men tar helgen för att göra annat. Ska ”hem” till Småland och ladda batterierna där, sen är jag redo för en rolig matchvecka igen! 

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: