Partille D1 vann mot Fristad

Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Partille D1 och gästande Fristad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Partille D1 och vann matchen i Allsvenskan västra/södra dam med 4-2 (1-1, 0-0, 3-1).

– Vi spelade inte speciellt bra idag, det var mycket ström i klubborna med många enkla misstag som följd men vi tog oss samman i tredje och tog över matchen och vann rättvist. Det finns en styrka i laget som gör att vi kan vinna sådana här matcher som låser sig spelmässigt, det är skönt att ha med sig den vetskapen till kommande matcher, tyckte Partille D1:s tränare Robert Bodén, efter matchen.

Segern var Partille D1:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Partille D1 inledde bäst och tog ledningen genom Frida Ahlstrand efter 8.26, men Fristad kvitterade genom Josefin Been efter 13.24. Efter 20.51 i andra perioden slog Emilia Wentzel till, och gav Partille D1 ledningen. Efter 3.58 i tredje perioden gjorde Partille D1 3-1, på nytt genom Emilia Wentzel.

Tidigt i perioden av matchen kunde Jennifer Lundgren göra 3-2 för Fristad.

Partille D1 kunde dock avgöra till 4-2 med 3.44 kvar av matchen genom Jonna Karlsson.

Med fyra omgångar kvar är Partille D1 på tredje plats i tabellen, och Fristad är på åttonde plats.

I nästa omgång har Partille D1 Craftstaden borta i Oskarshamns Sporthall, söndag 25 februari 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad