Kvalkampen
Foto: Mats Gustavsson
Allsvenskan västra/södra

21-åringen har fått sitt stora genombrott i Allsvenskan

ANNONS

Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om är det ett riktigt getingbo i toppen av Allsvenskan Södra. Fyra lag är inblandade i kampen om de två kvalplatserna...

Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om är det ett riktigt getingbo i toppen av Allsvenskan Södra. Fyra lag är inblandade i kampen om de två kvalplatserna till SSL där Jönköping har bästa utgångsläget i dagsläget. Smålänningarna leder serien på 37 poäng följt av Lindås och Partille på 33 och Craftstaden Oskarshamn på 32 poäng. Så det är upplagt för en hejdundrande slutspurt av serien om vilka lag som ska lyckas förtjäna en kvalplats. Innebandymagazinet har parat med en spelare från varje topplag för att höra deras tankar om det rafflande upploppet. 

Craftstadens Linnéa Eos är fast besluten om att hennes lag tar den ena kvalplatsen och hon är nästan lika säker på vem som tar den andra. 

– Jag skulle säga Jönköping. De är ett bra lag som har alla förutsättningar till att gå upp i SSL igen, säger Eos till Innebandymagazinet.

Precis som med Partille var det inte många inför säsongen som hade räknat med att Craftstaden skulle fajtas om en kvalplats. Men likväl ligger nu laget fyra i tabellen med endast fem omgångar kvar och backstjärnan har en teori om varför smålänningarnas tredje säsong i Allsvenskan gått så bra.  

– Det känns som vi tar kliv för varje säsong vi varit i allsvenskan. Men så klart det som alla säger om oss, vi är ruggigt tajta bakåt.

Vad är det då som talar för att Craftstaden ska lyckas ta sig till föreningens första SSL-kval någonsin?

– Vi har lika stor chans som alla andra lag i toppen. Det är många tuffa matcher kvar, men tar vi poäng i de matcherna vi ska finns det absolut chans. 

Linnéa Eos var det inte många utanför Oskarshamn som hade hört talas om inför säsongen men desto flera vet vem det är nu. Backen ligger tvåa i den interna poängligan och hennes resoluta spel på planen har gjort så att SSL-laget Endre fått upp ögonen för 21-åringen och haft med henne i två matcher på dubbellicens. 

– Det har gått bättre än vad jag trodde inför säsongen. Jag har aldrig haft så kul på planen som jag har just nu. Mycket tack vare fantastiska lagkamrater, även min syster och jag spelar för första gången tillsammans i samma lag. Det har varit och är superkul att få dela det med henne. Att ha fått spela med Endre två matcher har bara givit mig positiva erfarenheter. Kul att ha fått se den nivån också. 

Den här helgen är det speluppehåll i Allsvenskan så då försöker Eos att ladda om batterierna till den rafflande avslutningen på serien. 

– Derby mot Växjö på hemmaplan om två veckor känns bra. Jag tränar på som vanligt med laget och försöker vila så mycket jag kan tills dess.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: