Jönköping vann mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

ANNONS

Jönköping är ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam efter hemmaseger med 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) mot Craftstaden. Jönköping leder serien en poäng före Växjö IBK. Craftstaden ligger på sjätte plats i tabellen.

– Vi gör en riktigt bra match idag på många sätt, Craftstaden är tuffa att möta men vi står upp riktigt bra bakåt och vinner våra dueller på alla tre formationer. Framåt så får vi bra fart på både fötterna och bollen långa stunder och skapar chanser men är lite för ineffektiva för att kunna rycka ifrån så det blir ändå tight hela vägen in. Vi bröt ju segersviten förra helgen så den har jag lite svårt att kommentera, kommenterade Jönköpings ass tränare Andreas Thern efter matchen.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson tyckte så här om matchen:

– Vi möter ett bra lag och defensivt gör vi det bra. Vi har även ett bra målvaktsspel och inställning för att kunna rubba de ännu hårdare. Vi sliter och jobbar för varandra men vi är lite uddlösa när vi väl är i de avgörande offensiva lägena. Vi gör det bra bakåt men mot ett sånt här bra lag måste vi ha mer spets framåt och även effektivare när läget kommer.

Efter segern står det klart att Jönköping efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är klart för kval till Superligan.

Segern var Jönköpings sjunde på de senaste åtta matcherna.

Jönköping tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Alicia Zälle på pass av Mira Markström. Efter 18.01 i andra perioden slog Johanna Jäderland till, framspelad av Alva Härnborg och gjorde 2-0. Jönköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Alicia Zälle, som gjorde två mål.

Jönköpings Alicia Zälle gjorde tre mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 25 februari. Då möter Jönköping Lindås i Lindås Waves Arena 14.30. Craftstaden tar sig an Partille D1 hemma 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: