IK Sirius IBK vann mot Salem

Ombytta roller när Sirius besegrade Salem

På tisdagen möttes Sirius och gästande Salem i IFU Arena i Allsvenskan norra herr. Senast lagen möttes tog Salem en enkel seger med 6-1, men den här gången var det Sirius som vann. Slutresultatet blev 6-4 (1-0, 2-1, 3-3).

Sirius tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Michael Jansson framspelad av Alex Neumann. Efter 14.50 i andra perioden nätade Ahmad Dakhallah, framspelad av Jesper Lagemyr och kvitterade för Salem.

Sirius Kasper Broby gjorde 2-1 efter 18.27 på pass av Michael Jansson.

Edvin Nilsson gjorde dessutom 3-1 efter 18.46 på pass av Axel Solander.

Sirius startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 5-1-ledning. Men Salem svarade och gjorde 5-3.

Därefter var det dock Sirius som avgjorde. Laget gjorde 6-3 med två minuter kvar att spela genom Isak Forsberg på pass av Jacob Pettersson. Salem hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-4.

Sirius har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Salem har en oavgjord och fyra förluster.

Det här betyder att Sirius är kvar på nionde plats, och Salem stannar på åttonde plats, i tabellen.

Sirius tar sig an Nykvarn Ungdom i nästa match borta lördag 11 februari 14.00. Salem möter samma dag 15.00 Hudik/Björkberg hemma.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem