#ibsilly
Foto: Richard Axell, mullsjoais.se
Allsvenskan Herr

EXTRA: Kim Ganevik gör comeback i ny klubb

ANNONS

#ibsilly-bomben: Stjärnan tillbaka på planen - men inte i Mullsjö.

Säsongen 2021/22 spelade han i Mullsjö i SSL och gjorde 28 mål på 20 matcher med ett poängsnitt på nästan 2 poäng per match. Sedan valde Kim Ganevik att ta ett uppehåll från innebandyn inför denna säsong, men är alltså snart tillbaka på planen. 

Men inte i Mullsjö eller SSL, utan i Allsvenskan med Visby IBK.

– Det har varit intensiva dagar men nu kan man andas ut lite. Telefonen har gått varm ända sedan jag valde att ta en paus. Jag har bollat mycket med mig själv om vad som kändes kul och görbart. När “Banda” (Joakim Bandholtz, huvudtränare och klubbchef) tog kontakt så märkte vi att vi samma syn på både livet och det sportsliga, säger Kim Ganevik.

– Jag hoppas mina år i SSL kan sprida lugn, karaktär och en mentalitet. När jag kliver ut på en plan göra jag det alltid för att vinna. Det får kosta vad det vill. Jag hoppas kunna vara en spelare att luta sig sig mot och ta rygg på, fortsätter han.

"Jaga skiten ur alla backar"

Joakim Bandholtz:

– Det är en stjärnvärvning. Han kommer gå in och spela i vår förstafemma. Han är en alldeles för bra spelare för att inte spela innebandy. Han är sjukt snabb, bra energi och bra skott. Han kommer jaga skiten ur alla backar.

Mullsjös sportchef Jesper Axell:

– Kim är för många personifierad med Mullsjö AIS och han har själv uttryckt sina starka känslor för klubben flera gånger. Han hade fortfarande avtal med oss och vi hade såklart gärna sett han i MAIS-tröjan inför avslutningen av säsongen. Men när han uttryckte sin önskan om att gå till Visby och vi kunde komma överens med dom om en övergång så ville vi inte stå i vägen.

Kim Ganevik gör sin premiär i Visby redan i nästa match 11 februari då Visby tar emot Strängnäs.

Källa: Pressmeddelande


TV: Tre debutmålskyttar i SSL - i samma match

Gustav Eurén sparade bollen efter första målet i SSL: "Drömt om det länge"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: