Gamla Stan IBK vann mot IBF Dalen

Efterlängtad seger för Gamla Stan – bröt förlustsviten mot Dalen

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Gamla Stan i Allsvenskan norra/östra dam. Men hemma mot Dalen bröts den tuffa sviten. Det blev 6-5 (3-3, 1-2, 2-0) i matchen i Balderhallen.

Elin Hultman blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 12.47 in i tredje perioden.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Dalen startade också andra perioden bäst. Laget gick upp till en 3-5-ledning genom mål av Linnea Berg och Moa Kruuka innan Gamla Stan svarade och gjorde 5-4 genom Elin Hultman. Gamla Stan var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-0 och matchen med 6-5.

Noterbart är att Linnea Berg gjorde två mål för Dalen och ett assist. Dessutom att Gamla Stans Elin Hultman stod för tre poäng, varav två mål och Emelie Engström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Gamla Stan har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Dalen har fem förluster. Förlusten var Dalens femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Gamla Stan är kvar på fjärde plats, och Dalen stannar på sjätte plats, i tabellen.

Lördag 11 februari 14.00 spelar Gamla Stan hemma mot IBK Luleå. Dalen möter Dalen borta i Umeå Energi Arena fredag 10 februari 19.30.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City