Åstorp/Kvidinge vann mot CL98IC A
Montage
Matchrapport

Åstorp/Kvidinge gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot CL98IC A

ANNONS

Bortalaget CL98IC A var fortfarande med i matchen mot Åstorp/Kvidinge inför tredje perioden. Men där fick Åstorp/Kvidinge rejäl utdelning. Till slut blev det hela 10-5 (2-1, 2-2, 6-2) i matchen i division 1 södra Götaland herr.

– En jämn första period med lite övervikt för oss! I andra perioden tycker jag vi är bättre och skaparmassor av läge men sista skärpan saknas. Men en bra period från oss. I tredje perioden får vi islossning och kör över dem fullständigt. Gör bland annat två mål i boxplay. En av säsongens bästa period! Många som var riktigt bra idag, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper.

CL98IC A:s assisterande tränare Mattias Borén tyckte så här om matchen:

– Vi inleder tredje perioden med en indianare så de får komma två ensamma mot en storspelade Daniel Ingvarsson i mål. Trots en bra känsla efter två perioder med många lägen, fortsätter raset med bland annat två insläppa i power play och sedan ytterligare en indianare där motståndaren är klinisk i sitt avslut. Vi har svårt att få till ett tryck i power play, Åstorp gör det bra när de erövrar bollen och spelar av mycket tid. Sammantaget en match där vi tar med oss det bra från första och andra perioden, och får hem och träna på det vi gjorde svagt i tredje perioden.

Segern var Åstorp/Kvidinges fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det Åstorp/Kvidinge som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Åstorp/Kvidinge var klart starkast i tredje perioden. Laget gick från 4-3 till 9-3. CL98IC A fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Åstorp/Kvidinge som avgjorde. Laget gjorde 10-4 med tre minuter kvar att spela genom Otto Carlsson på pass av Nikolaus Moberg. CL98IC A hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 10-5.

Åstorp/Kvidinges Fabian Hansson stod för tre mål och ett assist, Otto Carlsson gjorde tre mål och Joachim Rosengren gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Åstorp/Kvidinge har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan CL98IC A har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Åstorp/Kvidinge stannar därmed på tredje plats, och CL98IC A på sjätte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Åstorp/Kvidinge är Halmstad. Lagen möts lördag 11 februari 15.00 i Arena Åstorp. CL98IC A tar sig an Hovshaga hemma fredag 10 februari 20.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren

Den här artikeln handlar om: