FBC Nyköping vann mot Skälby

Ombytta roller när Nyköping besegrade Skälby

På fredagen möttes Nyköping och gästande Skälby i Nyköpings Sporthall i division 1 Mellersta herr. Senast lagen möttes tog Skälby en enkel seger med 12-2, men den här gången var det Nyköping som vann. Slutresultatet blev 6-5 (0-2, 3-2, 3-1).

Skälbys tränare Niklas Österberg kommenterade matchen:

– Vi startar matchen bra och har bra kontroll. Men efter första perioden går vi ner oss i prestation och bjuder in motståndet lite för enkelt i matchen. I tredje perioden skapar vi ett drös fina målchanser men det ville sig inte idag.

Marcus Groth blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 18.21 in i tredje perioden.

I början av matchen var Skälby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Simon Eleholm och Marcus Kaipainen. I andra perioden var det i stället Nyköping som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var det i stället Nyköping som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och matchen med 6-5.

Nyköpings Christoffer Ekstrand gjorde tre mål.

Nyköping har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Skälby har två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det här var Nyköpings tredje uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Skälby nu ligger på andra plats. Nyköping är på fjärde plats.

I nästa omgång har Nyköping Åby hemma i Nyköpings Sporthall, fredag 10 februari 19.30. Skälby spelar hemma mot Ledberg lördag 11 februari 16.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Skälby vann klart borta mot Sirius Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby