Bergs IK förlorade mot Linköping FBC

Stark seger för Linköping i toppmatchen mot Berg

Det var två topplag som möttes i division 1 Mellersta herr på onsdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Linköping, som besegrade Berg med 8-3 (4-1, 0-0, 4-2).

– Vi gör en usel första period och där förlorar vi matchen. Vi skapar en hel del chanser i andra och tredje men Linköping stänger till bra och vinner rättvist, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Linköpings tränare Marcus Johansson kommenterade matchen:

– En riktig krigarseger där vi följer vår gameplan till punkt och pricka och lyckas stänga ner deras skickliga offensiv. Ruggigt bra jobbat i defensiven med mycket täckta skott och stänga ytor.

Det här innebär att Linköping nu har sex segrar i följd.

Linköping hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.52 genom Jacob Ammenberg innan Berg kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Linköping och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Andra perioden slutade 0-0 och ställningen efter två perioder var 1-4.

Linköping vann också tredje perioden 2-4 och ställningen efter tre perioder var 3-8.

Noterbart är att Linköpings Tom Carlsson stod för tre mål och ett målgivande pass och Anton Lundquist gjorde två mål och ett assist.

Berg har tre vinster, en oavgjord en förlust på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Berg ligger kvar på tredje plats och Linköping på andra plats i tabellen.

På fredag 27 januari 19.30 spelar Berg borta mot Ledberg, och Linköping hemma mot Onyx.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping