Växjö-Kalmarsund 2-3
Svenska Cupen

Kalmarsund tog sig till cupfinal - utan flera landslagsstjärnor

TV+TEXT: Faluns motståndare i Svenska Cupen-finalen blir Kalmarsund.

Stjärnorna Kalle Bending, Kim Nilsson, Kevin Haglund och Jesper Lindström saknades i Kalmarsund när det var dags för andra ronden i Svenska Cupen-semifinalen borta mot Växjö. Men trots tuffa förutsättningar lyckades Kalmarsund gå vinnande ur striden. I första matchen hämtade man ikapp ett 1-6-underläge till 7-7, och nu blev det vinst med 3-2.

1 189 åskådare såg Kalmarsund göra både 1-0 och 2-0 i första perioden inom loppet av en minut. Växjö skulle reducera i andra perioden och kvittera i början av tredje när landslagsstjärnan Ludwig Persson gjorde mål på ett friläge. I powerplay kunde sedan Filip Langer smälla in 3-2 med ett riktigt kanonskott. Växjö tryckte på ordentligt för en kvittering mot slutet men målvakten Adam Brodén höll tätt och blev den stora matchhjälten i Kalle Bendings frånvaro.

Se intervju med Adam Brodén i klippet ovan!

Detta innebär att Kalmarsund kommer att möta Falun i finalen av Svenska Cupen, en repris på förra vårens SM-final.

Målvakt - Ut20:00 Adam Brodén

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa: Här avancerar Falun till finalen: "Bara lyser i ögonen på allihopa" Highlights: Falun-Storvreta 9-7 SD Den här artikeln handlar om: