falun till cupfinal
Svenska Cupen

Highlights: Falun-Storvreta 9-7 SD

ANNONS

Se alla målen från den dramatiska semifinalen i Svenska Cupen som Falun vann efter förlängning.

Falun var tvungna att vinna matchen i och med att Storvreta segrade i rond ett i Uppsala med 10-6.

Hemmalaget gick upp i en 4-2-ledning efter första och drygade sedan ut den till 6-3 i andra. Slutperioden var Storvretas då man kom upp till 8-7, men någon kvittering kom aldrig. Istället kunde Falun avgöra i sudden när Emil Nilsens skott styrdes in via Omar Aldeebs fot.

Nilsen blev Faluns bäst poänggörare med ett mål och tre assists. Bäst i Storvreta blev Filip Eriksson med fyra framspelningar. 

Emil Nilsen efter matchen: ”Att Omar får den på foten är en tillfällighet men att Falun står som vinnare efter en sudden, det känns ju inte som en tillfällighet. Där har vi 15 alldeles för mycket vinnarskallar. Alla vill kliva fram när det ska avgöras. Det är bara att kolla runtom i båset, det bara lyser i ögonen på allihopa. Det är ingen som är feg, alla vill framåt. Jag är inte förvånad att vi vann: När det gick till sudden så kändes det som att ”nu tar vi hem det här”, sa han i Aftonbladets TV-sändning efter matchen.

Tobias Gustafsson, lagkapten i Storvreta: ”Man är less och förbannad. Framförallt hur vi startar den här matchen. Vi spelar Falun i händerna och låter de kontra, det är där de är bra. Vi tar ut målvakten och försöker, och får in några bollar. I sudden så är det små marginaler, Nilsen skjuter och så studsar den på något ben och in. Det är klart att det är tungt.”

 

 

Den här artikeln handlar om: