falun till cupfinal
Svenska Cupen

Här avancerar Falun till finalen: "Bara lyser i ögonen på allihopa"

ANNONS

Falun vann efter full tid mot Storvreta i semifinalen med 8-7 – avgjorde sedan i sudden.

Förra säsongen tog Faluns cupäventyr slut redan i kvartsfinalen mot IBK Dalen. Nu hade man tagit sig till semin mot Storvreta efter att ha slagit ut Skälby, Gävle och sedan Dalen. 

Första matchen gick inte Faluns väg. Storvreta rivstartade i Uppsala och höll sedan en ganska så klar ledning matchen igenom – till slut vann man med 10-6.

Den här gången var det Faluns tur att öppna starkt. 4-1 var ställningen efter tolv minuters spel, Storvreta hann sedan reducera innan första perioden var över.

Falun drygade ut ledningen i andra till 6-3 men i slutakten så bet sig Storvreta in i matchen. Hemmalaget gick visserligen upp i en 8-4-ledning men Storvreta skapade ordentlig nerv (inte för att den saknades innan) när de gjorde de tre sista målen – något som gjorde att matchen slutar 8-7 efter full tid, vilket innebar förlängning. 

Avgjorde tidigt: “Ingen tillfällighet"

Där dröjde det inte länge innan avgörandet kom. 1 minut och 12 sekunder in sköt Faluns Emil Nilsen ett skott som styrdes in i mål via Omar Aldeebs fot, och en klar majoritet av de 1848 som såg matchen på plats lyfte armarna i skyn när de firade det avgörande 9-7-målet, som du kan se i spelaren ovan.

– Att Omar får den på foten är en tillfällighet men att Falun står som vinnare efter en sudden, det känns ju inte som en tillfällighet, sa Emil Nilsen i Aftonbladets TV-sändning efter matchen.

– Där har vi 15 alldeles för mycket vinnarskallar. Alla vill kliva fram när det ska avgöras. Det är bara att kolla runtom i båset, det bara lyser i ögonen på allihopa. Det är ingen som är feg, alla vill framåt. Jag är inte förvånad att vi vann: När det gick till sudden så kändes det som att ”nu tar vi hem det här”.

Tobias Gustafsson, lagkapten i Storvreta, gav sin syn på matchen när han intervjuades i Aftonbladets sändning: 

– Man är less och förbannad. Framförallt hur vi startar den här matchen. Vi spelar Falun i händerna och låter de kontra, det är där de är bra. Vi tar ut målvakten och försöker, och får in några bollar. I sudden så är det små marginaler, Nilsen skjuter och så studsar den på något ben och in. Det är klart att det är tungt. 

Vilka som blir Faluns finalmotståndare avgörs imorgon när Växjö tar emot Kalmarsund. Vinnaren där avancerar till finalen då första matchen slutade 7-7. 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: