Foto: Christoffer Sturesson
#ibsilly

SSL-kval-jagande lag värvar poängspelare

ANNONS

Med sju matcher kvar och tre poäng upp till kvalstrecket förstärker Lillån IBK sin allsvenska trupp.

Södra Allsvenskans stora positiva överraskning förra säsongen var Lillån IBK som lite oväntat tog sig hela vägen till SSL-kval. I kvalet fortsatte man sedan att imponera stort när man slog ut förhandsfavoriterna Warberg. Sedan tog det stop i kvalrunda två mot AIK som vann med 3-0 i matcher. 

Förra säsongen låg man på plats 6 efter 14 omgångar med två poäng upp till fjärdeplatsen och i omgång 15 tog man klivet upp till fjärdeplatsen och släppte sedan aldrig den. Då hade man 25 poäng efter 15 omgångar och denna säsong har man 23 poäng efter 15 omgångar och ligger på en sjunde plats men endast tre poäng ifrån en kvalplats.

Så inför spurten av serien så väljer Lillån att förstärka truppen med en 18-årig som gjort stor succé i Herr1an denna säsong. Förra säsongen debuterade Felix Enberg i Herr1an för IBF Västerås och gjorde då fin fina 16 poäng på 17 matcher. Denna säsong har han spelat hela säsongen i Herr1an och gjort 14 poäng på 15 matcher hittills.

 

– Felix är en högintressant spelare som vi följt under flera säsonger. Han har egenskaper som sticker ut i regionen och tydligt är en bristvara i den lokala innebandyutbildningen. Vi vet att vi kan hjälpa Felix ta nästa kliv i sin utveckling genom denna stimulans på högre nivå och vi ser att han kommer hjälpa oss direkt genom den spets han besitter i sitt avslut i kombination med övriga egenskaper, säger sportgruppens Oliver Kriström till lagets hemsida

Enberg ansluter till Lillån Innebandyklubb på dubbellicens från IBF Västerås under resterande del av säsongen. Spelaren är tillgänglig för båda klubbarnas representationslag där ett samförstånd mellan klubbarna avgör vilka matcher som Felix är tillgänglig för spel i den gröna tröjan. 

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: