Bergs IK förlorade mot Warberg IBF

Storseger för Warberg borta mot Bergs IK

Warberg hade en riktig målfest när man besegrade Bergs IK borta i Linköpings Sporthall i Allsvenskan västra/södra dam. Warberg vann med hela 9-0 (3-0, 2-0, 4-0).

– Idag fyllde vi inte ut våra matchtröjor, möter man då samtidigt en massa SSL-rutin rinner det lätt iväg. Sen att man inte får spela sina hemmamatcher på hemmaplan underlättar ju inte det heller, tyckte Bergs IK:s tränare Jonas Roback, efter matchen.

Warbergs lagledare Niklas Johansson om matchen:

– En match som vi kontrollerar från start till mål och vi gör en bra match över 60 minuter. Bergs IK backar hem vilket gör att det ställer höga krav på oss i anfallsspelet och att vi spelar med stort tålamod. Kul att hålla nollan och en imponerande insats av debuterande Amanda Taube.

Warberg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Elin Mossberg och ett mål av Therese Arneson. Warberg var långt ifrån nöjt där. Warberg gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Ellen Hedberg och Amanda Johansson. Warberg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Moa Gregorson och Jenny Dahl.

Noterbart är att Amanda Johansson gjorde ett mål för Warberg och spelade dessutom fram till tre mål och Therese Arneson stod för ett mål och två målgivande pass.

Bergs IK har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Warberg har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Det här betyder att Bergs IK ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Warberg sist, på åttonde plats.

Bergs IK tar sig an Lindås i nästa match hemma söndag 22 januari 15.00. Warberg möter samma dag 14.30 Katrineholm borta.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Bergs IK utklassat av Lillån IBK borta – med 3-9