Skälby vann mot IBF Västerås

Skälby besegrade IBF Västerås och toppar nu tabellen

Segern mot IBF Västerås på hemmaplan innebär att Skälby nu är serieledare i division 1 Mellersta herr, en poäng före Linköping. Skälby vann med 6-1 (3-0, 2-0, 1-1). IBF Västerås ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi gör en riktigt bra insats och tar kontroll på matchen direkt. Vi spelar med tålamod och noggrannhet. Vi sätter dit lägena och är solida i defensiven. Vinsten är både klar och rättvis idag, kommenterade Skälbys tränare Niklas Österberg.

Skälby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Anton Dahlström, Mattias Sohlberg och Hugo Evertsson. Skälby gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Anton Dahlström och Isac Berglund. IBF Västerås reducerade dock till 5-1 genom Oscar Helmrich efter 12.59 i tredje perioden.

Skälby kunde dock avgöra till 6-1 med 04.59 kvar av matchen genom Simon Eleholm.

Skälby har två segrar, två oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan IBF Västerås har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

I nästa match möter Skälby Arboga borta och IBF Västerås möter Örebro Innebandy hemma. Båda matcherna spelas tisdag 24 januari 19.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Skälby vann klart borta mot Sirius Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby