FBC Nyköping förlorade mot Onyx
Montage
Matchrapport

Seger för Onyx efter avgörande i förlängningen mot Nyköping

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Onyx avgöra den jämna matchen borta mot Nyköping i division 1 Mellersta herr. Slutresultatet blev 6-7 (0-1, 3-1, 3-4, 0-1). Rasmus Gustafsson blev matchhjälte för Onyx med sitt mål i förlängningen.

Onyx tränare Jonas Boväng tyckte så här om matchen:

– Återigen en stark laginsats. Maxlöp, täcker skott och spelar vårt spel. FBC jobbar sig in rättvist och tar ledning. Dock vänder vi och är otroligt modiga, och vågar i sudden.

Senast lagen möttes tog Nyköping en storseger med 9-3, men den här gången var det Onyx som var starkare.

Det här innebär att Onyx nu har fyra segrar i följd.

Onyx tog ledningen efter 15.41, genom Alexander Rosenkranz på pass av Viggo Lysell. I andra perioden var det i stället Nyköping som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

I tredje perioden var det i stället Onyx som hade greppet. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.20 innan Onyx också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Rasmus Gustafsson, på pass av John Gustavsson.

John Gustavsson gjorde ett mål för Onyx och spelade dessutom fram till två mål.

Nyköping har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Nyköpings andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Onyx andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Nyköping nu ligger på tredje plats. Onyx är på tionde plats.

I nästa match möter Nyköping Nykvarn IF borta på tisdag 24 januari 19.30. Onyx möter Åby onsdag 25 januari 19.00 hemma.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta

Den här artikeln handlar om: