Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

Supertungt avbräck för Rönnby ikväll

ANNONS

Rönnby får klara sig utan stjärnforwarden Jonna Sjöberg som är sjuk och missar kvällens avgörande semifinal.

Ikväll ska det avgöras vilka som tar den ena finalplatsen i Svenska Cupen på damsidan, Pixbo Wallenstam eller Västerås Rönnby. 

– Vi är taggade och det ska bli roligt. Vi jagar för att ta oss högre upp på berget och bli bättre och bättre. För oss är det här en härlig utmaning, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk till Innebandymagazinet. 

Västerås Rönnby har lite av ett drömläge då de vann första semifinalmötet med 10-6 och oavsett hur det går i matchen idag under ordinarie tid så är det sämsta som kan hända att Rönnby får spela en avgörande sudden om finalplatsen. Om Pixbo vinner blir det sudden, alla andra resultat så går Rönnby vidare.  

– Vi har gått igenom förutsättningarna och har ett par scenarier i huvudet. Men vi är väldigt måna om att gå in och spela vårt max under ordinarie tid som att det inte skulle finnas någon sudden som livlina. Det är lätt att bli för bekväma annars så det är max från start som gäller.

Under juluppehållet skadade sig en av Rönnbys stjärnspelare, Kajsa Johansson, när hon körde ett extrapass på löpbandet på julafton. Hon fick känningar i ett knä och har efter det missat Rönnbys tre matcher detta år.  

– Vi vet faktiskt inte när hon är tillbaka i spel igen. Hon har inte fått något svar på magnetröntgenundersökningen än. Vi håller på att kolla vad som går snabbast om hon ska få svaret skickat till sig eller om hon ska boka en telefontid. 

I senaste matchen fick Jonna Sjöberg ersätta Kajsa Johansson i Rönnbys superkedja ihop med Wilma Johansson och Saga Emtell. Ett väldigt lyckat inhopp då trion hade lekstuga mot Åkersberga och stod för tre poäng vardera. Men vem som kommer vikariera ikväll är inte bestämt än. 

– Det är en spännande utmaning för oss för Kajsa är ju otroligt bra. Men tyvärr för oss så är Jonna sjuk idag. Jag håller Jonna som topp tio i världen just nu hon har varit helt fantastisk. Så vi får försöka hitta någon annan bra lösning tills ikväll.

Sjöberg var otroligt bra mot Pixbo i första mötet och stod för 3+1 då och med både Sjöberg och Johansson borta ikväll kommer Rönnby få det tufft. 

– Det är klart att det är tufft utan Kajsa, Jonna och Mira Wickman. Det är spelare som leder laget framåt och är väldigt duktiga. Men hela laget tränar väldigt hårt och det ska bli spännande att se hur starka vi är utan dem och vilka andra som kliver fram och tar chansen. 

Pixbo har varit som ett spöke för Rönnby och de har mötts i fyra kvartsfinaler de senaste fem åren och Pixbo har vunnit alla fyra väldigt komfortabelt. Men ikväll har Rönnby chansen att skrämma iväg spöket en gång för alla och slå ut Pixbo.  

– Först och främst är Pixbo ett fantastiskt bra lag och de har varit bra mot massor av lag inte bara mot oss. Men de har verkligen varit ett spöke för Rönnby men även om de är bra så var vi nära att vända på det på bortaplan senast i serien (7-8) och vi vann första semin hemma med 10-6. Då hade vi i och för sig alla våra spelare med men vi gjorde en väldigt övertygande insats då. Så oavsett hur det går ikväll så känner vi att vi är på väg att bli väldigt bra och har vi en bra dag på jobbet kan vi störa både Pixbo och Thorengruppen. 

 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: