#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Skadade stjärnan stannar hos Falun

ANNONS

Skriver på ett tvåårskontrakt: "Kommer att bli en tillgång på backplats"

Lovisa Åström anslöt till Falun inför säsongen 2020/21, när dalalaget var nykomlingar i SSL. Det har alltså blivit tre säsonger och nu står det klart att det blir minst två till då den allrounde backen förlängt sitt avtal.

Hon kom till Falun som forward men skolades permanent om till back inför den här säsongen. Dessvärre har det knappt blivit några matcher på den positionen då hon ådrog sig en knäskada i september. 

– En viktig pusselbit att sätta på plats. Såklart jättetråkigt med hennes skada och att hon inte kunnat spela i år, men hon hann visa under förra säsongen att hon kommer att bli en tillgång på backplats säger sportchefen Johan Fahlström ett pressmeddelande. 

Lovisa Åström Foto: Per Wiklund

– Lovisa Åström är en spelare som naturligtvis är intressant för andra klubbar. Det känns som en bra signal att hon skriver två år och visar att hon vill vara med och tror på resan vi vill göra framåt. Ambitionen är ju att slåss om finalplats, redan i år och framförallt kommande säsonger och där kommer hon vara en viktig del

Åström – vars mål är att bli spelklar till nästa säsong – säger så här om sitt nyskrivna kontrakt. 

– Det känns otroligt bra, känns självklart för mig att spela kommande två säsonger i Falun

– Det blir bara roligare och mer spännande för varje säsong vi kliver in i då vi som lag bara blir bättre och bättre. Just nu är jag väldigt taggad på kommande säsong och se hur långt vi kan gå. Det finns såklart inga andra tankar än slutspel och väl där kan allt hända.

Lovisa Åström var även med och tog silver i U19-VM 2020.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: