Lindås Rasta IBK vann mot Hagfors

Seger för Lindås på hemmaplan mot Hagfors

Lindås vann mötet med Hagfors hemma med 6-3 (2-1, 2-1, 2-1) på söndagen i Allsvenskan västra/södra dam.

– Vi gör en stabil insats och bra kontroll på matchen från början till slut. Hade vi varit lite mer effektiva i våra avslut hade nog siffrorna kunnat bli större, tyckte Lindås tränare Anders Nilsson, efter matchen.

Lindås började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.2 slog Alice Bengtsson till framspelad av Pernilla Hermansson.

Hagfors kvitterade till 1-1 efter 9.19, genom Alma Ahl på pass av Alva Danielsson.

Efter 13.50 kom 2-1 genom ett snöpligt självmål.

Lindås gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Johanna Jäderland och Pernilla Hermansson.

Hagfors reducerade dock till 4-2 genom Alva Danielsson efter 6.51. Lindås gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2, målen av Frida Dahlström och Justina Eliasson. De tre minuterna blev direkt matchavgörande.

Alma Ahl reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Hagfors. Lindås tog därmed en säker seger.

Lindås har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har fem förluster.

Det här betyder att Lindås ligger på andra plats i tabellen, och Hagfors är på åttonde och sista plats.

Lördag 21 januari spelar Lindås borta mot Katrineholm 14.30 och Hagfors mot Lindome hemma 14.00 i Uddeholm Arena.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome