IBF Falun vann mot Endre

Seger för IBF Falun på hemmaplan mot Endre

IBF Falun vann mötet med Endre hemma med 5-3 (3-1, 1-2, 1-0) på söndagen i Superligan SSL dam.

– Tycker vi vann rättvist och vår prestation indikerade till en större vinst än 5-3. Tjejerna slet för varandra i 60 minuter och vi sände tydliga signaler till varandra i gruppen. Tycker Forsséns formation ska ha ett extra plus, tyckte IBF Faluns tränare Eric Björk, efter matchen.

IBF Falun stod därefter för tre raka mål i första perioden när laget gick från 0-1 till 3-1. Endre reducerade dock till 3-2 genom Nela Jirakova tidigt i andra perioden.

IBF Falun gjorde 4-2 genom Moa Gustafsson efter 12.38 och kom allt närmare segern.

Endre gjorde 4-3 genom Elin Roos efter 19.13. 11.35 in i tredje perioden nätade IBF Faluns Tone Einstulen på pass av Lisa Svarfvar och ökade ledningen. Einstulen fullbordade därmed IBF Faluns vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

IBF Falun har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Endre har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att IBF Falun är kvar på fjärde plats, och Endre stannar på sjätte plats, i tabellen.

IBF Falun tar sig an Malmö FBC i nästa match hemma lördag 21 januari 16.00. Endre möter Pixbo Wallenstam hemma söndag 22 januari 12.30.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Täby avgjorde matchserien mot Endre Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen