IBK Göteborg vann mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

IBK Göteborg vann mot Bergs IK hemma – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Det blev en riktigt tajt match när IBK Göteborg tog emot Bergs IK i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0).

– En härlig seger och idag hade vi ett helt annat go än igår. Idag spelade vi som ett lag och alla spelare bidrog med en fantastisk inställning. Jag är så stolt över dessa tjejer. En riktigt stark insats där vi till slut kom ut med sen seger i sudden och två poäng in på kontot. Detta tar vi med oss och jobbar vidare med hårt jobb, kommenterade IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson efter matchen.

Bergs IK:s tränare Jonas Roback om matchen:

– Vi gör en bättre match idag än igår, utan att för den skull spela jättebra. Starkt att återigen hämta in ett underläge till poäng, men till sist var det Göteborgs rutin som blev avgörande.

Emmelie Södergren gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Julia Johnsson och Tilda Kautto, målen för Bergs IK gjordes av Wilma Gärtner 2 och Hanna Trygg.

IBK Göteborg har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Bergs IK har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var IBK Göteborgs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bergs IK:s tredje uddamålsförlust.

IBK Göteborg ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Bergs IK är på sjätte plats.

Lördag 21 januari möter IBK Göteborg Skoghall borta 16.00 och Bergs IK möter Warberg hemma 13.30.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Bergs IK utklassat av Lillån IBK borta – med 3-9

Den här artikeln handlar om: