Täby FC vann mot Klockarbergets BK

Täby FC utklassade Klockarbergets BK på hemmaplan

Täby FC dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Klockarbergets BK i Allsvenskan norra/östra dam med hela 8-1 (2-0, 3-1, 3-0).

– Efter en lite trevande inledning fick vi lite utdelning och skaffade oss en ledning som vi höll hela matchen. Jag tycker att Klockarberget stod upp bra, men att vi sprang mer och till slut orkade de inte längre och vi kunde dra i från till en stabil seger, tyckte Täby FC:s tränare Fredrik Olsson, efter matchen.

Klockarbergets BK:s lagledare Patrick Wilhelmsson kommenterade matchen:

– Det gick fort idag mot ett snabbt kontrande Täby som tog vara på våra misstag. De hade turen med sig när bollen studsade och när bollarna rullade in blev det tunga huvuden. Vi höjde oss ändå i slutet och skapade en del lägen men idag var Täby väl värda poängen. Nu tar vi omtag inför morgondagen mot AIK.

I början av matchen var Täby FC starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Sara Sjöström och Alexandra Wallin Svensson. Täby FC var långt ifrån nöjt där. Täby FC tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 3-0 innan Klockarbergets BK reducerade.

Därefter handlade dock allt om Täby FC och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-1. Täby FC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Hannah Karlfeldt Olsson, Alexandra Wallin Svensson och Sara Sjöström.

Täby FC:s Sara Sjöström gjorde tre mål, Alexandra Wallin Svensson gjorde tre mål och Moa Dynefalk hade tre assists.

Täby FC har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har en vinst och fyra förluster.

För Täby FC gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Klockarbergets BK är sist, på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 15 januari. Då möter Täby FC Sundsvalls IBF i K-Rauta Arena 12.30. Klockarbergets BK tar sig an AIK borta 17.00.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC